Позицията на финансовия министър за есемесите на Божков

Позицията на финансовия министър за есемесите на Божков

Днес Божков, който е с повдигнати 11 обвинения и е в чужбина, пусна два поста във фейсбук на две съобщения, съобщи Novini.bg

Във връзка със засиления медиен интерес, породен от разпространените есемеси, Министерството на финансите излезе с позиция, която е публикувана на сайта на ведомството.

Те припомнят, че министър Владислав Горанов на брифинг в Народното събрание миналия петък, 8 май, коментира и изрази своята позиция относно твърденията на г-н Божков.
Поради това заявяваме, че финансовият министър няма да дава други изявления по твърдения и публични изяви на въпросното лице със задължения от 700 млн. лв. към държавната хазна, съобщават от МФ.

Припомняме, че на 8 май министърът на финансите призова Васил Божков първо да си плати дълговете към държавата, вместо да отправя необосновани обвинения.

„През всичките години, в които се е занимавал с хазартен бизнес, той е нарушавал или негови служители Закона за хазарта, като е декларирал и допускал внасянето на по-малко такси. По този начин загубата за бюджета се изчислява на 700 милиона заедно с лихвите“, посочи тогава Горанов.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder