Видинските медици от първа линия борещи се с Covid-19 получиха дарение (Снимки)

Видинските медици от първа линия борещи се с Covid-19 получиха дарение (Снимки)

Днес Центъра за Спешна медицинска помощ Видин, получи дарение от висококачествени защитни средства за борбата срещу Covid-19.

Дарението е подсигурено от Асоциация на Лайънс клубовете „Дистрикт 130-България“ и е част от кампания „Лайънс дарява за медиците в България“, то бе връчено от Лайънс клуб Вида- Видин и е със съдействието на д-р Владислав Владевски, директор на РЗИ-Видин.
Медиците от първа линия в борбата с коварната болест получиха 8 броя средства за индивидуална защита за многократна употреба включващи гащеризон, шлем, маски и ръкавици. Гащеризоните са изработени от специален плат, осигуряващ най-високо ниво на защита и многократна употреба /изпиране до 50 пъти/, с европейски сертификати за качество, произведени от българска фирма.
Лицевите щитове /шлемове/ са изработени от плътен поликарбонат с изключителна здравина и еластичност и висококачествена рамка от неръждаема стомана, позволяващи термична дезинфекция до 121 ̊С в автоклав и могат да се носят с очила и маска, произведени също от българска фирма.

В началото на месец май 2020 год., Асоциацията получи от Международната Лайънс фондация – LCIF /Lions Clubs International Foundation/, грант в размер на 10 хиляди долара за средства за закупуване на средства за индивидуална защита за героите на Република България – медиците от първа линия, борещи се с COVID-19.
С дарената сума бяха закупени и днес се даряват на Центровете за спешна медицинска помощ чрез Лайънс клубоветев в 22 града в България, 200 броя изключително качествени средства за индивидуална защита за многократна употреба, включващи гащеризон, шлем, маски и ръкавици.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder