Ротари клуб – Берковица дари мултифункционален ехограф на болницата в града

Ротари клуб – Берковица дари мултифункционален ехограф на болницата в града

Ротари клуб – Берковица изпълни проект DG1904 за подобряване на детското здраве, превенция и качествено лечение на заболявания на дихателните пътища, като дари на детско отделение на МБАЛ – Берковица мултифункционален дигитален ехограф, електрическа аспирационна помпа (вакуум аспиратор) и 2 броя инхалатори, съобщават от пресслужбата на града.

В момента се провежда обучение на медицинския персонал за работа с ехографа. Основната целева група по проекта са децата на територията на община Берковица, община Вършец и община Георги Дамяново – потенциални пациенти в детско болнично отделение на МБАЛ – Берковица (0-18 г.).
През последните години се увеличи броят на респираторните заболявания, както и рискът за преминаването им в хронични такива. Използването на съвременна и качествена апаратура за лечение е основна предпоставка за повишаване здравето на децата и елиминиране на риска от хронични заболявания. С модерния ехограф ще се извършват бърза и точна диагностика, която в редица случаи е решаваща за спасяването на детски живот.
Наличието на съвременната и качествена апаратура за лечение ще допринесе за повишаване здравето на децата, елиминиране на риска от хронични заболявания, превенция и качествено лечение на заболявания на дихателните пътища.

Снимка:Община Берковица

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder