Скоро: „Коронашоу“ на сцената на крепостта „Баба Вида“. Създават още един културен институт във Видин?

Скоро: „Коронашоу“ на сцената на крепостта „Баба Вида“. Създават още един културен институт във Видин?

От 1 юни видинският театър ще бъде самостоятелно юридическо лице, второстепенен разпоредител с бюджет.

На 20 май е била назначена и проведена приемателна комисия за обект „Консервация, реставрация и експониране на Общинския драматичен театър „Вида“ и подписан приемателен протокол образец 16, без забележки. Очаква се в кратък срок и издаване на Разрешение за ползване на сградата от РДНСК – Видин.

Видинският театър изглежда много хубав и приветлив, след обновяването му, но в момента състава на театъра се подготвя, в съответствие с изискванията на извънредната обстановка заради COVID-19, комедийно „Коронашоу“, чиято премиера ще бъде на сцената на Летния театър в крепостта „Баба Вида“ между 10 и 15 юни.

Това стана ясно по време на днешна пресконференция по повод Драматичният театър във Видин променен на общински културен институт, както и трябва да бъде, заяви директорът на театъра Дейвид Славчев. Той изрази радостта си от този факт и подчерта, че сега вече ще може да се кандидатства с пиеси по проекти към Министерството на културата, по европейски програми и за трансгранично сътрудничество. „От това печели театърът и общността, защото ще имаме възможност с повече пари да правим по-хубав театър, да каним по-скъпи режисьори и да се чуе за този театър в България“.
Плановете са театърът да играе представления и извън Видин.
„Общинското ръководство се радва, че колективът на нашия театър си поставя такива амбициозни цели“ – каза Борисова и призова гражданите да посещават представленията и да подкрепят видинските актьори.

Заместник-кметът съобщи още, че ще бъде създаден още един културен институт, който ще включи ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“, Градския духов оркестър и част от направление „Култура“ в Община Видин. Предложението за това ще бъде внесено за разглеждане на предстоящото заседание на Общинския съвет, информират от местната администрация.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder