Монтана си има 220 умни съдове за смет и отваря най-големия паркинг в града

Монтана си има 220 умни съдове за смет и отваря най-големия паркинг в града

В град Монтана и 23-те села на общината вече са разположени 220 умни контейнера, съобщи кметът Златко Живков.

На контейнерите са монтирани чипове, чрез които се проследява температурата, местоположението и теглото. 129 са разпределени в селата, останалите 91 са в районите на града. Системата за сметосъбиране на Монтана е планирана с 900 контейнера. Тенденцията е всички те да бъдат подменени и състоянието им бъде контролирано с нови технологии, каза още Живков.

Натрупани боклуци, пукнатини в настилката и разместване на плочата на костницата зад паметника на Септемврийци в центъра на Монтана са причините за основното почистване на района през почивните дни, съобщи кметът Живков. Възстановени са ниските и високите осветителни тела. На мястото на изрязаните многогодишни храсти сега ще има тревни площи и цветя. Ще бъдат монтирани камери за видео наблюдение, като превантивна мярка срещу вандали.

Община Монтана отваря най-големия паркинг в промишлената зона на града. На него ще могат да паркират 250 автомобила. Терена се намира между ж-п гарата и улица „Индустриална”, която бе основно ремонтирана през миналата година.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder