Добра новина! Всички 283-ма служители в детските ясли и градини във Видин са тествани за Covid-19

Добра новина! Всички 283-ма служители в детските ясли и градини във Видин са тествани за Covid-19

Днес приключи тестването за COVID-19 на персонала от детските заведения на територията на община Видин, съобщават от Областната администрация.

Взети са проби на всички 283 лица – педагогически и непедагогически състав. Резултатите са очакват до края на тази седмица.

Областният управител Момчил Станков изказва благодарност към всички служители на видинските детски градини за проявеното гражданско самосъзнание и отговорност. „Многократно съм казвал, че само с общи усилия ще спрем разпространението на коронавируса в областта. С отзивчивостта, която проявихте, за пореден път доказахте, че грижата за живота и здравето на нашите деца е не само работа за вас, а и ваша мисия“, каза областният управител.

Припомняме, че общият брои на персонала в детските заведения във Видин е 283, като първоначално 240 от тях бяха дали съгласие да бъдат изследвани, а 43-ма отказваха да им бъдат взети PCR тестове за COVID-19. В крайна сметка, след призива който отправи областния управител към тях, тези които бяха отказали са дали съгласие да бъдат тествани за вируса.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder