Сийка Милева за акцията в няколко града и МОСВ: Тече разследване на престъпна група

Сийка Милева за акцията в няколко града и МОСВ: Тече разследване на престъпна група

По разследване на Специализираната прокуратурата в няколко града се провежда акция на прокуратурата и ДАНС. Според неофициална информация, един от проверяваните адреси е на заместник-министърът на екологията Красимир Живков, предава БНР.

По-късно през деня изявление ще направи говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Ботевградски сайт разпространи снимки на спрели пред къщи на Живков в Правец и Ботевград автомобили на полицията и жандармерията.

Претърсвания и изземвания се провеждат – отново по неофициална информация, и в сградата на Министерството на околната среда и водите в София.

От Русе пък информацията е за присъствие на жандармерия пред офиси и жилище, свързани с местните бизнесмени Пламен и Атанас Бобокови.

Разследването е за организирана престъпна група, каза лаконично Сийка Милева, като уточни, че информацията все още пристига при нея.
Ресорите, за които отговаря Красимир Живков като заместник-министър на екологията, са Регионалните инспекции по опазване на околната среда и водите и дирекциите “Национална служба за защита на природата”, „Управление на водите“ и „Национални паркове“.

За последно името му беше в публичното пространство покрай разследването на водната криза в Перник. За нея обвинен е бившият екоминистър Нено Димов, а Красимир Живков беше на разпит през януари в спецпрокуратурата.

Междувременно служители на ДАНС и прокуратурата са влезли в Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив, предаде кореспондентът на БНР в региона. Пред сградата има и жандармерия.

Директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев посочи, че полицията не участва в акцията, а тя се ръководи от прокуратурата.

От държавното обвинение в Пловдив засега не дават официална информация за разследването в пловдивската екоинспекция.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder