В Белоградчик отбелязаха 170 години от най-голямото въстание в Северозападна България против османското владичество(Снимки)

В Белоградчик отбелязаха 170 години от най-голямото въстание в Северозападна България против османското владичество(Снимки)

Възпоменателното събитие по повод отбелязването на 170 години от въстанието през 1850г. започна в храм „Св. вмчк Георги Победоносец“, където Негово високоблагоговейство свещеноиконом Рафаил отслужи панахида в памет на загиналите борци за свобода, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация Видин.

Областният управител Момчил Станков, кметът на Белоградчик Борис Николов, председателят на Общински съвет Белоградчик и жители на общината поднесоха цветя на надгробните паметници на инициаторите на въстанието, разположени в двора на храма. Венци и цветя бяха поднесени и на паметника на загиналите въстаници, издигнат край крепостта „Калето” на Белоградчишките скали.
Поради въведената извънредна епидемична обстановка, предвидените мащабни чествания на кръглата годишнина от въстанието от 1850 година не се състояха, уточняват от управата.


Снимки:Областна администрация Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder