РЗИ-ВИДИН : Двамата починали от Кула са били отрицателни за COVID-19

РЗИ-ВИДИН : Двамата починали от Кула са били отрицателни за COVID-19

Двете починали лица, съобщени сутринта от Националния оперативен Щаб, са били отрицателни за COVID-19 към момента на настъпване на леталния изход. Това съобщиха от РЗИ-Видин.
Припомняме, че от щаба сутринта съобщиха за двама на 91-годишна възраст от Дома за възрастни хора в Кула, които са починали в МБАЛ-Лом. Те са съобщени към бройката с жертвите на COVID-19.

За последното денонощие има регистриран 1 случай на коронавирус в област Видин – мъж на 44 години от Видин. Той е от непедагогическия персонал с функции по поддръжка на една от изследваните детски градини от общината. Поставен е под домашна карантина и са установени контактните му лица.

След обработка на получени от Националната референтна лаборатория протоколи, още 33-ма от област Видин са излекувани от COVID-19. Сред тях са две медицински лица от МБАЛ „Света Петка“, трима служители и 8 потребители от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, и 4 домуващи от Дома за стари хора в село Гара Орешец.

Към 10,00 ч. на 29.05.2020г., потвърдените случаи на коронавирус в област Видин са 185, като 45 от тях са медицински служители. 19 лица, положителни за COVID-19, са починали. Излекуваните са 117, като 39 от тях са медицински специалисти.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder