С 1 600 000 лв. Враца разширява дейностите на Младежкия център и изгражда нова база (Снимка)

С 1 600 000 лв. Враца разширява дейностите на Младежкия център и изгражда нова база (Снимка)

Община Враца спечели проект за разширяване дейностите на Младежкия център и изграждането на нова модерна многофункционална база, съобщиха от пресслужбата на областния град.

Одобреното предложение по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ ще бъде финансирано с близо 1 600 000 лв.

С осигурената финансова помощ ще бъде изградена многофункционална база, която ще се обособи изцяло като пространство, където младите хора да провеждат обучения, занимания по интереси и да реализират своите проекти и инициативи. Следваща стъпка от надграждането на дейностите на Центъра е да бъдат обхванати подрастващите не само в община Враца, но и деца и младежи от целия регион. Фокус в работата през следващите три години е провеждането на обучения, свързани със социалното предприемачество и мотивирането на подрастващите към придобиването на нови знания и умения, различни от тези, предоставяни в образователната система.

Кметът Калин Каменов коментира, че екипът на Младежкия център ще осъществява активна международна дейност и съвместни инициативи с представители на младежката общност в големите европейски държави. В рамките на проекта ще бъдат идентифицирани и лицата от уязвими групи, като чрез проведените обученията ще бъде осигурен достъп до качествено образование на всеки един млад човек от област Враца.

За последните няколко години, екипът на звено „Център за младежки дейности“ към Община Враца работи активно с лица от уязвимите групи във всички населени места на общината, инициира големи и тематични събития, в които участие вземат голяма част от младите хора на Враца. По време на извънредното положение и въведените ограничителни мерки, именно младежките работници бяха сред инициаторите на различни инициативи за спортуване в домашни условия, както и отбелязване на големите празници като 24 май, посредством интерактивни методи.

Снимка:Община Враца

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder