Във Видин поставиха метално сърце за съхранение на пластмасови капачки (Снимки)

Във Видин поставиха метално сърце за съхранение на пластмасови капачки (Снимки)

Идеята за това е на видинчанина Бисер Борисов. Заедно със свои приятели той се заема да го измайстори. От Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев“ откликват и се ангажират да стопанисват съоръжението, съобщиха от местната администрация.

В продължение на една година в Детския отдел читатели носят капачки, за да помагат на хора в нужда. Поставянето на металното сърце се осъществи със съдействието на Община Видин, допълват от пресцентъра на областния град.

На символичното откриване срещу една от детските площадки в парк „Рова“, присъства заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова. „Във Видин вече има поставени метални червени сърца за съхранение на тези капачки, днешното е трето поред, надявам се не и последно. Похвално е, че нашите съграждани се включват активно. Призовавам от името на общинското ръководство да се пази съграденото и желая успех на инициативата. Да правим добро, то се случва, когато вярваме в него и става възможно с усилията на всички нас!“, заяви Борисова.

Директорът на видинската библиотека Десислава Иванова благодари за усилията, които всички полагат в името на каузата. Сред желаещите да помогнат днес беше и семейство, заедно с едногодишната си дъщеря Магдалена.


Снимки:Община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder