Ново огнище на COVID-19 – 7 медици от едно отделение са с положителни проби

Ново огнище на COVID-19 – 7 медици от едно отделение са с положителни проби

Към 2 юни има нови 22 случая на COVID-19 от общо 1347 изледвани проби през изминалото денонощие. Общият брой достигна 2560. Това съобщиха на брифинг на националния оперативен щаб.
Активност има в 6 области на страната.В София, където висички констатирани случаи са амбулаторни, което означава, че не се нуждаят от болнично лечение. В Сливен – 9, В Ямбол – 4, Видин, Пазарджик и Перник по един.
Новозаразените са 13 жени и 9 мъже, както и 2 деца под 2-годишна възраст от София, които не се нуждаят от болнично лечение.
Сред медиците има 9 нови случая – двама лекари, пет медицински сестри и двама санитари. Разпределени по области – в София има една медицинска сестра и 8 от случаите са в Сливен. 7 от тях работят в едно и също отделение в болница, която не приема пациенти с COVID-19.
Тези факти потвърждават огнищния характер на коронавирусната инфекция, таргетните групи и допускането на възникването на такива случаи при неглижиране на притивоепидемичните мерки, отбеляза доц. Димо Димов.
Единствените доказани ефективни методи за превенция са физическата дистанция, предпазните средства и дезинфекция, припомни Димов.
Двама души са починали за денонощието. Мъж на 77 години, който е лекар от Видин, починал е в София в болница „Св. Анна“. Една жена е починала в Пловдив, тя изпратена от Пазарджик за лечение в Пловдив.
Очаквайте подробности!
Екип Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder