Почина лекарят от Видин с Covid-19, който беше настанен в столична болница! Един нов случай на заразата във Видин за последното денонощие

Почина лекарят от Видин с Covid-19, който беше настанен в столична болница! Един нов случай на заразата във Видин за последното денонощие

22 са последните положителни проби на COVID-19 у нас. 2560 са потвърдените случаи до момента. Броят на починалите е 146, а на излекуваните 1206.

Това съобщи на брифинг секретарят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса доц. Димо Димов.

Новозаразените са констатирани в областите София (6 случая), Пазарджик (1 случай), Ямбол (4 случая), Сливен (9 случая), Видин (1 случай) и Перник (1 случай).

132 са лицата с потвърден COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 9 от тях са в интензивни структури.
Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 268 души. 9 медицински лица са заразени за последните 24 часа. 7 от тях са в отделение на сливенската болница, което ще бъде затворено и ще се установят контактните лица на персонала, уточни доц. Димов.

Починалите са: лекар от Видин на 77 години в „Св. Анна“ с придружаващи заболявания исхимична болест на сърцето, диабет и артериална хипертония, той е бил приведен в столичната болница за лечение след усложняване на състоянието му, другият починал е жена на 67 години в Пловдив също с придружаващи заболявания.

83 са новоизлекуваните. Най-много за последните 24 часа са излекуваните в София.

Най-много заразени до момента има в София – 1063 души.
От всички 2560 констатирани с COVID-19 – 1255 са мъже и 1305 са жени.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder