Удължава се извънредната епидемиологична обстановка в страната?

Удължава се извънредната епидемиологична обстановка в страната?

Главният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев съобщи пред журналисти в Пловдив, че ще поиска удължаване на извънредната епидемиологична обстановка, предаде Novini.bg.

Според доц. Кунчев удължаването е необходимо, защото по-лесно се решават някои мерки.
Очаква се главният инспектор да поиска това от Министерски съвет в понеделник.

Припомняме ви, че преди дни премиерът Бойко Борисов обяви, че извънредната епидемиологична обстановка ще падне на 14 юни.

Причината да се говори за удължаване е ситуация в Доспат, Сърница и Сливен, където се появяват нови огнища, основно в болници и предприятия.

Ако това стане, здравният министър ще продължи да има абсолютната власт да налага каквито мерки поиска в опит да се спре разпространението на COVID-19.

Очаква се да се поиска и удължаване на задължителната карантина за влизащите от определени страни у нас след 15 юни. Сред тях са Северна Македония и Босна и Херцеговина.

На извънреден брифинг стана ясно, че от вчера са взети нови 102 проби на работещи във фабриката в Доспат и на техни контактни лица. Очаква се най-рано утре да има резултати.
Очаква се фабриката за играчки за шоколадови яйца да остане затворена за 14 дни. Трябва днес или утре, заповедта за това да бъде връчена.

При проверка е установено, че всички условия за работа в цеха са осигурени и няма никакви забележки.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder