Удължава се извънредната епидемиологична обстановка. Борисов: Маските да не ми се носят на шията, в затворени пространства те са препоръчителни!

Удължава се извънредната епидемиологична обстановка. Борисов: Маските да не ми се носят на шията, в затворени пространства те са препоръчителни!

Повишението на заболелите от коронавирус у нас се държи на клъстери, обясни Бойко Борисов преди началото на редовното заседание на МС, предаде Novini.bg.

С 15 дни се удължава извънредната епидемиологична обстановка, но премиера поясни, че няма нищо да се промени, няма нищо стресиращо и застрашаващо и напомни, че от 15 юни се отварят кина, театри и други.

„Най – важното е дистанция, дисциплина и дезинфекция, животът трябва да продължи, така че смело напред“, заяви Борисов.

Той коментира още, че у нас са най-либералните мерки. „Не ми се иска да мисля за варианти, в които ще минем отново болниците да не могат да приемат пациенти“, каза министър-председателят и посочи старческите домове да се гледат много внимателно.

Той напомни, че заболелите на много места се покачват.

„Ако се налага, ще има нови удължаване на извънредната епидемиологична обстановка“, информира Борисов.

„Маските остават задължителни в градския транспорт. Да не ми се носят на шията. В затворените пространства те се препоръчват“, каза още премиерът.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder