Борисов отговори дали ще бъдат наложени нови противоепидемични мерки, направи коментар и за Божков

Борисов отговори дали ще бъдат наложени нови противоепидемични мерки, направи коментар и за Божков

„104 заразени, 30 ги прехвърлихме от вчера от Доспад, така че, да нарастват но мисля, че се движиме на границата на разумния риск и ако продължиме да спазваме дистанция, дисциплина и съответно дезинфекция и да внимаваме, защото е ясно, че нито вируса си е заминал, нито епидемията е минала, нито можеме да кажеме, че сме спокойни, а и никога не сме го казвали, така че, умоляваме хората да не си мислят, че това е приключило“, отговори министър-председателят Бойко Борисов на журналистически въпрос свързан с рекорния пик на заболелите от коронавирус у нас за последното денонощие.

„Да радостно е, че не е толкова свиреп в момента вируса, много хора го прекарват сравнително леко, оздравяват, оздравелите са ни много повече, така че, да пазиме възрастните хора и хората със съпътстващи заболявания, каза още Борисов.
Той добави, че трябва да пазим и хората в старческите домове и всички трябва да го правим това.

Премиерът Бойко Борисов обиколи Варна заедно с кмета на града Иван Портних. Заедно с тях бе и вицепремиерът Томислав Дончев.
Борисов предупреди Портних, че се съревновават с Бургас и го информира, че Брюксел иска и в други градове подземни железници. Борисов и Портних се отправиха към болница „Св. Анна“, а по време на пътуването министър – председателят бе уверен, че проблемът с трафика се решава, предаде Novini.bg. Той огледа реновирания хирургичен блок на болницата. Бойко Борисов се поинтересува дали от Арена Варна вече са извадени леглата и изрази надежда да не се налага да се използват.

Относно границите, Борисов коментира, че в момента всичко върви много бързо и нямаме проблеми там като уточни, че дори е направено, така че, и глобите да се плащат на място.
„Кулата“ се ремонтира „Калотина“ се ремонтира, навсякъде нищо не сме спряли“, заяви той и добави „Хемус“ се строи на пълни обороти, от вчера мощно се работи и по Мездра-Ботевград за Северозапада“, отбеляза министър-председателят.

На въпрос дали икономиката ни бързо ще се възтаснови, той обясни, че всичко зависи от Германия и Франция, а за Румъния премиера коментира: „румънците за сега се бавят с отварянето на границите, ние вече сме готови“.

Борисов отказа да говори за Красимир Каракачанов, а за проекта на Божков отговори, че не го е чел и не го интересува : „Демокрация е всеки може да прави каквото иска“, завърши премиера и съобщи, че се отправя към „Нос Емине“ за ракетните стрелби, тъй като е обещал на военните да отиде, въпреки кризата и коронавируса той посочи, че не са спряли нито едно строителство и нито един проект.

Снимка източник: Novini.bg

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder