Ще се върнем ли към Извънредното положение в което бяхме, след днешния бум на заразени с Covid-19?

Ще се върнем ли към Извънредното положение в което бяхме, след днешния бум на заразени с Covid-19?

За първи път у нас има рекорден брой заразени с Covid-19, 104 са дали положителен резултат, от изследвани 2308 проби за последните 24 часа.

Това сочат данните в Националната информационна система. Установени са 4 нови случаи на медицински персонал, това са лекар и санитар от София град и двама санитари от Плевен и от Сливен.

Припомняме, че вчера на брифинг в МС здравният министър Кирил Ананиев каза, че не вярва да се стигне отново до затваряне на градове и КПП-та, по думите му по-скоро е възможно да се затворят отделни улици и градове където има клъстери на заразата, освен това стана ясно, че след 15 юни се отваря гръцката ни граница както и, че ще отпадне часовия коридор за пазаруване на възрастни хора.

Припомняме и думите на премиера Бойко Борисов след отпадане на „извънредното положение“: „ако заразените надхвърлят над 100 за ден, отново затваряме всичко“, зарече се министър-председателят!

Днес очакваме реакцията на властта и дали наистина ще се върнем към времето всичко да бъде затворено или чрез определени по-строги мерки ще се опитат да спасят икономиката и туризма в страната ни.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder