Топ вести

Раджа Наинголан И Невероятната Симбиоза Между Тютюнопушенето И Футболът


Въпреки, че във футбола обикновено нападателите получават най-много внимание и хвалебствия, полузащитниците всъщност са двигателите на всеки един отбор и една от основните причини за тяхното представянето. И докато към днешна дата в световния футбол има не малко изключително класни полузащитници, безспорно един от най-емблематичните такива през последните години е белгиеца Раджа Наинголан.
Роденият в град Антверт футболист с индонезийски корени е познат още с прозвището си „нинджа“ заради борбения си дух и нестихващото желание винаги да върне топката във владение на неговия отбор. Но освен борбеният си дух и невероятният талант, с който разполага Наинголан, белгиеца е известен и с много екстравангтният си характер, като самият футболист е споделят не въднъж, че е редовен пушач, като той определено не крие това. Това разбира се е много нетипично и дори противопоказно за един професионален футболист.
Раджа обаче е специална порода, като трудното детсво на 32-годишният халф има голяма заслуга за неговият твърд и непримирим характер. Колкото и да е странно, неговото тютюнопушене по никакъв начин не пречи на изявите му на терена или поне той по никакъв начин не го показва. Всъщност, играта на Наинголан в средата на терена го превръща в един от най-добрите атакуващи халфове в днешно време, като неговите умения в атака и защита са еднакво добри. Истинския възход за белгиеца обаче започва с преминаването му от тима на Каляри, където впечатлява в гранда Рома през 2014-та година.
Още в първите изяви на екстравагантният играч става ясно, че той разполага с изключителни качества, които моментално помагат за по-добрите изяви на римските вълци в италианското калчо. Съответно, изявите на Нианголан помагат на Рома да завърши на второ място в класирането, макар и джалоросите надали да са били сред фаворитите в Серия А през въпросния сезон. Тогава Наинголан се разписва два пъти в общо 17 мача, като през последващия сезон 2014/15 той продължава с възхода си реализирайки 5 гола в 35 мача.


За един полузащитник обаче отбелязването на голове определено не е най-важното, като макар и Раджа да е решавал не един или два мача в полза на своят отбор, неговите умения в спечелване на топката и бързото организиране на последващи атаки. И ако през сезон 2015/2016 Наинголан отново показа възход с 6 гола в 35 мача, неговият абсолютно най-добър сезон до момента е 2016/2017, когато белгиеца отбеляза общо 11 гола в 37 срещи в Серия А и дозина асистенции. През сезон 2017/2018 обаче Раджа записа по-слаби постижение и общо 4 гола от 31 мача в шампионата.
Въпреки това обаче той привлече вниманието на редица грандове, като през годините отбори, като Ювентус и Челси водеха неуспешни преговори за подписа на „нинджата“. В крайна сметка през лятото на 2018-та той напусна Рома в посока Интер Милан, където обаче не може да се наложи и през лятото на 2019-та година Наинголан се завърна в Каляри, където именно започна неговият възход в италианския и съответно световен футбол.
Като цяло, Радж Наинголан със сигурност е един от най-ярките и талантливи полузащитници в Европа и света през последното десетилетие, въпреки някои нетипични за един футболист навици.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder