Президентът Радев ще празнува рождения си ден в Сандански

Президентът Радев ще празнува рождения си ден в Сандански

Румен Радев е петият демократично избран президент на Република България.

Роден е на 18 юни 1963 г. в Димитровград.

Завършва със златен медал Математическата гимназия в Хасково. Дипломира се като първенец на випуска във военновъздушното училище в Долна Митрополия.
През 1992 г. завършва ескадрилен офицерски курс „Максуел“, САЩ, а от 1994 до 1996 г. е слушател в командно-щабния профил на Военната академия „Г. С. Раковски“. Дипломира се като първенец на випуска.
През 2000 г. става доктор на военните науки в областта на усъвършенстването на тактическата подготовка на летателния състав и симулиране на въздушния бой.
През 2003 г. завършва с отличен успех Военновъздушния колеж „Максуел“ в САЩ със степен магистър по „Стратегически проучвания“. Името му е изписано в Алеята на славата на Военновъздушния колеж.
Има над 1400 летателни часа в кариерата си като пилот-изтребител. Демо-пилот на МиГ-29. Достига до чин генерал-майор, а в периода 2014 – 2016 г. е командир на Военновъздушните сили на Република България.
През ноември 2016 г. е избран за Президент на Република България с пряк вот и близо 60% от гласовете.
Владее английски, немски и руски език.

Държавният глава днес е в Перник за среща с кмета на града Станислав Владимиров. Той сподели, че е избрал това в деня на рождения си ден, защото обича да е сред хора.
На журналистически въпрос с кой ще празнува рождения си ден, държавният глава отговори, че това ще направи със съпругата си Десислава Радева. Той покани медиите да ги снимат в Сандански и така ще разберат наистина ли са разделени.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Тагове:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder