Видинският кмет връчи дипломите на зрелостници от СУ „Цар Симеон Велики“(Снимки)

Видинският кмет връчи дипломите на зрелостници от СУ „Цар Симеон Велики“(Снимки)

Заедно с д-р Цветан Ценков, гости на церемонията в най-старото видинско училище бяха още началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова и председателят на Обществения съвет на учебното заведение Александър Русев.

Общо 47 са зрелостниците от двете паралелки на випуск 2020. Видинският кмет връчи дипломите на зрелостниците от XII „а“ кл., с класен ръководител Полина Градомирова. Първа получи свидетелството си, както и грамота за отличен успех, Деница Петкова. На държавния зрелостен изпит по български език и литература тя има оценка 5.81, а по химия и опазване на околната среда – 6.00.
Дипломите на завършилите средното си образование от XII „б“ кл., с класен ръководител Юлиян Ангелов, раздаде началникът на РУО Веселка Асенова.

Директорът на СУ „Цар Симеон Велики“ Венцислав Станев откри събитието и покани гостите да поднесат приветствия. Кметът на Община Видин, който също е бивш възпитаник на някогашната гимназия, поздрави младите хора, като им заръча да следват неговата любима максима: „Животът е борба и всичко друго е лъжа“. „Вие наистина трябва да сте щастливи, че сте завършили това елитно училище и да се гордеете с неговия патрон. Запътили сте се към свободния свят и имате много по-голям шанс в старта, отколкото моето поколение“ – каза д-р Ценков и пожела „попътен вятър“ и успех.


Снимки:Община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder