Лодки с послания плуват в р. Дунав, край Видин по случай Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици (Снимки)

Лодки с послания плуват в р. Дунав, край Видин по случай Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици (Снимки)

Инициативата е на Общинския съвет по наркотичните вещества и доброволците от Общинския младежки съвет за превенция на зависимости във Видин, а поводът е 26 юни – Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Пред БиблиоПощата към РБ „Михалаки Георгиев“ в града, под мотото „По-добри знания, за по-добри грижи“, ученици писаха мъдри мисли, свързани с проблема, след което листчетата бяха сгънати под формата на „лодки на надеждата“ и пуснати по течението на река Дунав при Телеграф капия. „Светът е необятен, изкушения дебнат отвсякъде, не попадай в техния плен“ и „Търси щастието в себе си, а не в дрогата“, бяха само част от посланията на младежите.
Председателят на Общинския съвет по наркотичните вещества във Видин Красимира Елисеева връчи сертификати на доброволци с активна дейност по превенция на зависимости в училищна среда, които тази година са завършили средното си образование. Всички участници в кампанията получиха информационни материали.

Решението да се отбелязва датата 26 юни е прието на Общо събрание на ООН през 1987 г. и се свързва с усилията и съпричастността на страните членки в обединението им срещу настъплението на психоактивни вещества.


Снимки:Община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder