Топ вести
24.01.2021 - От днес Франция изисква отрицателен PCR-тест за всички граждани от европейското пространство, включително и България
24.01.2021 - Осем положителни проби за новия щам на коронавируса до момента у нас
24.01.2021 - Норвегия въведе локдаун в Осло и още 9 общини
24.01.2021 - Във Видин няма заболели с коронавирус през последното денонощие
24.01.2021 - 6% от изследваните за Covid-19 са положителни през последното денонощие
23.01.2021 - Добри новини: Няма заболели с коронавирус във Видин, Враца и Монтана за изминалия ден
23.01.2021 - 566 заразени с Ковид и 58 души починали през последното денонощие у нас
22.01.2021 - Община Видин въвежда нови изисквания при декларациите за освобождаване от такса смет
22.01.2021 - Над 8 100 фирми са поискали подкрепа с оборотен капитал за 115 млн. лв.
22.01.2021 - Видинско семейство задигна пари под носа на касиерка и си плати сметката с тях
Грамоти и награди за участници и победители в „Квартални войни“ (снимки)

Грамоти и награди за участници и победители в „Квартални войни“ (снимки)

Съвместната кампания на Община Видин и Сдружение „Активно общество“, която продължи почти месец, приключи. За обявяване на победителите бе избрана датата 29 юни – Ден на река Дунав. На специално събитие кметът на Общината д-р Цветан Ценков, заместник-кметът по устройство на територията и развитие на инфраструктурата Светослав Скорчев и председателят на Сдружението Радослав Георгиев поздравиха десетките граждани и жители на населени места, включили се в надпреварата. Награждаването се състоя в зеленото пространство пред бл. 58А на бул. „Панония“. Хората, живеещи в този вход на кооперацията, спечелиха първото място в категория „Квартали на град Видин“. Биляна Вилхемова благодари от името на всички за отличието. На второ и трето място се подредиха Димитър Тодоров (ул. „Баба Вида“ №13) и Петя и Николай Николови (ул. „Търговска“ №4). Грамотите бяха връчени от видинският кмет. „Похвално е, че жителите на град Видин и населените места откликнаха на инициативата да се грижат и преобразят местата около родните си домове“ – заяви той и допълни, че с активното си участие те подкрепят Общината в поддържането на зелените площи, тъй като тази дейност вече е нейна. Д-р Ценков каза, че е закупена нова техника, предстои реорганизиране изцяло на дейностите по чистота, озеленяване и строително-ремонтни работи. Кметът поздрави всички с Деня на река Дунав и честити на имениците, които празнуват на Петровден.
Отличията в категория „Населени места в община Видин“ връчи Светослав Скорчев. Спечелилите са: НЧ „Пробуда – 1901“, с. Майор Узуново, НЧ „Просвета – 1937“, с. Кутово и НЧ „Съгласие – 1936“, с. Слана бара.
Със специална награда за активно включване в инициативата беше отличен Богомил Петров – еколог и фотожурналист. Освен на наградените, грамоти бяха връчени и на всички участници в кампанията.
Наградите за спечелилите първо място в двете категории са по две пейки, изработени от строителната група към Община Видин, а за тези на вторите и трети места – моторни тримери и паркови кошчета, осигурени от Сдружение „Активно общество“.
По време на събитието стана ясно, че целта е кампанията „Квартални войни“ да се превърне в традиционна, за да може с общи усилия междублоковите пространства и кварталите във Видин, както и населените места на територията на Общината да станат по-приветливи, чисти и уютни.


Екип Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder