Топ вести
04.08.2021 - Заповядайте на последния концерт за лято 2021 на Симфониета-Видин заедно с квартет „Геомарчало“ и Драгомир Драганов
04.08.2021 - МЗ препоръчва на българите да не пътуват до Кипър, Гърция и Турция
04.08.2021 - Проект на Споразумението за партньорство представи пред бенефициентите и заинтересованите страни ОИЦ-Видин
04.08.2021 - Цял уикенд за видинчани с готини автомобили, музика и изненади
04.08.2021 - Няма пострадали българи при пожарите в Гърция
04.08.2021 - Депутатите задължиха главния прокурор да докладва за работата на Бюрото по защита на свидетели
04.08.2021 - Допълнителни профилактични прегледи за учители след Covid-19
04.08.2021 - Янев: Гражданите имат право да знаят кой определя приоритетите и постовете в потенциалния нов кабинет
04.08.2021 - Бизнесът настоява временно да се ограничи износът на ток
04.08.2021 - Турнир „Старата пушка – 2021“ край Берковица
Заместник-кметът Цветомира Илиева връчи награди на участниците в международен проект

Заместник-кметът Цветомира Илиева връчи награди на участниците в международен проект

Учениците от XI „б“ клас на Гимназията с преподаване на чужди езици ГПЧЕ „Йордан Радичков“ са част от проекта „Детективи на европейски проекти“, заедно с представители на още няколко града в страната, чрез Областния информационен център. В залата на Общинския съвет днес се проведе заключително събитие по проекта, на което гост бе Цветомира Илиева, заместник-кмет по финансово-стопанска дейност, бюджет и икономическо развитие на Община Видин.
Мариела Савкова, управител на ОИЦ – Видин откри срещата и благодари на участниците от името на целия екип за усилията, активната гражданска ангажираност, комуникативността и изградените контакти с институции и организации. Тя им пожела и занапред да бъдат все така търсещи и успешни.
Събитието продължи с представянето на видеопродукт, който учениците са изработили за дейността си в рамките на проекта.
Приветствие поднесе Цветомира Илиева, в което поздрави от името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков и от свое име младите хора и техния класен ръководител Милена Ружева за проявената креативност и положените усилия да осъществят поставените цели. „Искам да изразя удовлетворението си, че видинските ученици имаха шанса да докажат своите способности чрез този международен иновативен проект на Европейската комисия, в който се включват общо 5 държави, а Видин е сред шестте града, участващи в него чрез Мрежата от областни информационни центрове. Искрено пожелавам на участниците да се представят успешно и на национално ниво, за да бъдат нашите посланици в Брюксел през месец октомври. На добър час, млади хора!“ – каза заместник-кметът. След това тя връчи поощрителни награди на учениците за участието им в проекта.
В продължение на шест месеца видинските евродетективи успяват да направят пълно и задълбочено проучване на цялостния процес на деинституционализация на децата с увреждания в три социални заведения в нашия град. Това са центровете за настаняване от семеен тип „Зора” и „Дъга”, както и защитеното жилище „Вяра, Надежда и Любов”, които бяха изградени и оборудвани в рамките на мониторирания от младежите проект „Домашен уют и грижа за деца в риск“ на Община Видин, реализиран по Оперативна програма „Регионално развитие“ в периода 2011-2013 г.
На срещата присъстваха още директорът на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ Любомир Георгиев, представители на социални институции, експерти от Община Видин и др.

Екип Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder