Реставрират килийното училище в Бутан със съдействието на евродепутат

Реставрират килийното училище в Бутан със съдействието на евродепутат

Кметът на община Козлодуй се срещна с евродепутата Андрей Новаков. При встъпването си в длъжност той е най-младият член на Европейския парламент и един от най-младите в историята на институцията. Маринела Николова разказа за част от проектите, които Община Козлодуй е успяла да реализира през първите четири години от мандата, както и за тези, по които в момента се работи. „В края на 2019 г. финализирахме межународен проект за ремонт на МБАЛ „Св. Иван Рилски”. Благодарение на това се осигури съвременна медицинска техника, ремонтираха се отделения и се монтира външен асансьор. В следващия програмен период ще кандидатстваме отново за болницата”, сподели кметът на общината.

Андрей Новаков и Маринела Николова разговаряха още за възможността за изграждане на туристическо пристанище в Козлодуй, за финансирането на общински проекти по европейските програми, за развитието на културния туризъм в общината. На срещата стана дума и за делегираните бюджети на четирите кметства и за грижите, които полага обшинската управа за населените места.

Младият политик в ЕП е инициатор на интернет платформата Selovoditel. В тази мрежа вместо профили на хора има профили на села. Selovoditel цели да се превърне в мост между населените места с потенциал и хората, които искат да избягат от големия град. Друга цел е да рекламира българските селища, като показва най-силните им страни. Маринела Николова, Андрей Новаков и общинският съветник Светослав Спасов посетиха село Бутан, където ги посрещнаха кметът Кирилка Асенова и директорът на СУ „Св.св. Кирил и Методий” Жана Димитрова. Гостът разгледа килийното училище и Поповото ханче, където е отсядал Христо Ботев с четата си. Новаков заяви, че ще спомогне за реставрацията на килийното училище и за превръщането на Поповото ханче в музей-библиотека.

Евродепутатът остана впечатлен от Бутан и по-точно от факта, че е многолюдно и оживено село. По време на визитата Андрей Новаков посети и СУ „Св.св. Кирил и Методий”, където видя подобренията на материалната база и новия съвременен облик на училището. Сподели, че ще посети отново школото в началото на следващата учебна година, тъй като проявява интерес към новите възможности и перспективи за развитието му. В края на посещението си гостът каза, че си тръгва с изключително добри впечатления от община Козлодуй и ще работи в подкрепа на бъдещи начинания на местната власт. Маринела Николова покани Новаков да гостува в крайдунавския град по време на ежегодния Фестивал на занаятите и изкуствата през септември.

Източник: www.vratzadnes.com

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder