Екологични продукти на производители от страната са част от първия фермерски пазар във Враца (Снимки)

Екологични продукти на производители от страната са част от първия фермерски пазар във Враца (Снимки)

Български производители от цялата страна представят своето био производство в първия самостоятелен фермерски пазар, който се проведе на 4 и 5 юли във Враца.

Събитието бе открито от кмета Калин Каменов и заместник-министъра на земеделието – д-р Лозана Василева, съобщават от пресцентъра на областния град. Заместник-министърът на земеделието д-р Лозана Василева приветства Община Враца за инициативата и заяви, че министерството ще подпомогне създаването на местни пазари, където да участват българските производители. Д-р Василева допълни, че подобни инициативи са най-ефективния начин за презентиране на екологичните продукти и приветства идеята на кмета Каменов за превръщането на пазара в традиция.

В първото издание на формата участват над 30 производители от Враца и различни градове на страната. На изложението имаше – чипровски кори за баница, сезонни био плодове и зеленчуци, специална селекция на сиропи от бъз, червена боровинка и джинджифил, козе сирене, ракия от ягоди и вино от малини. В рамките на двата дни на жителите и гостите беше предложен богат асортимент от хлебни изделия-царевичен хляб с орехи и подправки, зеленчуков хляб, пълнозърнести питки, сушени плодове и манатарки, екстракт от охлюви, шипково масло, габровски пестил, вкусни пчелни продукти, пречистени масла, натурален шоколад, както и месни специалитети –бабек, суджук, луканка.
Бутиковите хранителни продукти и освежаващите натурални напитки бяха изложени в шатри пред сградата на местната администрация.


Снимки:Община Враца

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder