За 8 дни във Видинска област са изследвани 77 лица за Covid-19

За 8 дни във Видинска област са изследвани 77 лица за Covid-19

Още един, който е бил на домашно лечение е излекуван от коронавирусната инфекция.
Това съобщи днес на спешно заседание на Областния временен кризисен щаб, областния управител на Видин Момчил Станков.

Той отбеляза, че към момента на територията на област Видин активните случаи са 2, като лицата са на домашно лечение.

На заседанието присъстваха заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова, директорът на Териториална дирекция на ДАНС – Видин Драгомир Дончев, началникът на отдел „Охранителна полиция“ към ОД МВР Петър Петров, началникът на Гранично полицейско управление – Видин Силвио Лазаров, директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Венцислав Владински, директорът на Областна дирекция по безопасност на храните д-р Адриян Данков, директорът на Инспекцията по труда Надежда Симеонова.

Директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Венцислав Владински информира, че 77 проби на лица от област Видин са изпратени за изследване за COVID-19 за периода 1-8 юли и отбеляза, че от тях няма проба с положителен резултат.

На заседанието се взе решение за сформиране на съвместни екипи от служители на Инспекцията по труда, Областната дирекция по безопасност на храните, Регионалната здравна инспекция и Областна дирекция на МВР, които да връчат заповед № РД-01-393/09.07.2020 г. на министъра на здравеопазването на управителите на обектите, свързани с нея. Екипите ще осъществяват строг контрол и проверки за спазване на противоепидемичните мерки, описани в заповедта.

Припомняме, че новата заповед на здравния министър гласи:
Нощните заведения могат да работят на открито при 50% от капацитета си, спортните мероприятия се провеждат без публика, на групови празненства е разрешено присъствието на до 30 души.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder