Борисов на живо : Щабът ако не направи още днес публичен дебат, пускам пак дискотеките и баровете! Президентът Радев е допринесъл за разрастването на пандемията

Борисов на живо : Щабът ако не направи още днес публичен дебат, пускам пак дискотеките и баровете! Президентът Радев е допринесъл за разрастването на пандемията

„Много ми е мила държавата. Толкова много неща се правят и не ми се иска от глупост да се разруши и дълги години да има много проблеми“. Това каза на брифинг в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов.

Gepostet von Boyko Borissov am Donnerstag, 9. Juli 2020

Министър-председателят напомни какво се е случило с медицинските сестри и НСО преди месеци. След това той заговори за Христо Иванов и напомни, че той му е бил вицепремиер. „Нищо не е налагало действията на охранителите на „Росенец“. Аз сега го видях видеото, защото се бях карантинирал за гледане на телевизия и четене на сайтове“, обясни той и попита защо обаче Христо Иванов е казал, че ще държи Борисов отговорен. „За кое? За кое?“, попита той и обясни, че президентът Румен Радев четири години отговаря за НСО. „Когато са ми пращали имена за 30 минути писмото е връщано обратно. Никога не съм се противопоставял“, обясни Борисов и допълни: „Не могат да излъжат“.

„Защо такива неща нямаше преди, защо темата с охраната не е стояла? Защо? Защото ДПС са били удобни. А сега искат да изкарат, че ГЕРБ и ДПС работят заедно“, каза премиерът.

„Като прокуратурата влиза в министерства и задържа министри, ние казали ли сме нещо, даже разбираме от медиите“, каза Борисов по повод вчерашната акция в президентството.

„Мене за всеки сигнал ме разкарват като панаирска мечка, и аз нищо не съм казал“, посочи премиерът.
„Видно има сценарии, а когато има сценарии има и сценарист, това се видя вчера“, определи вчерашния протест министър-председателят.

Според него хората, които са били на митинга не ги е страх от вируса, „щом 5 хил. човека а може и повече да са били, без маски един до друг, защо има повишение на заболелите, еми сега ще има още повече заразени“, коментира Борисов.
„Сега щаба ако не направи още днес публичен дебат, променям и пускам пак дискотеките и баровете“, зарече се министър – председателя и допълни „що да унищожавам бранша, като най-висшия орган-президентството казва, че трябва да се спазва и дава личен пример с това, и да се знае, че с поведението си президента Радев е допринесъл за разрастването на пандемията. Що трябва аз да нося отговорност, влизат медиците днес и си казват мнението и след това решавам“, категоричен бе премиерът.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder