МБАЛ „Св. Петка“ получи дарение от близо 15 хил. лв. за борбата с Covid-19

МБАЛ „Св. Петка“ получи дарение от близо 15 хил. лв. за борбата с Covid-19

 • Близо 120 000 лв. бяха събрани за 1 месец в полза на борбата с COVID-19.
 • Обединена българска банка (ОББ) и Mastercard® дариха безвъзмездно близо 14 700 лв. на МБАЛ „СВ. ПЕТКА“ в гр. Видин за борбата с COVID-19 пандемията. Средствата са събрани от две инициативи, проведени през месец април, и бяха разпределени общо между 8 болнични заведения в страната, ангажирани в лечението на коронавирус.

  В периода 1-30 април 2020 г. ОББ реши да дари таксите си за левови преводи през мобилното банкиране ОББ Мобайл с цел да насърчи повече хора да останат по домовете си и да извършват основни банкови операции от вкъщи като алтернатива на посещението в банков клон. Като допълнителна мярка за ограничаване на разплащането в брой, което може да бъде предпоставка за разпространение на коронавирус, ОББ и Mastercard® обявиха съвместна инициатива. Отново през целия месец април всяка трансакция, извършена с карта Mastercard®, издадена от ОББ, добавяше средства към общата сума на дарението.

  Общата сума, събрана от двете инициативи, е 117 351,65 лв. Средствата бяха разпределени поравно между осем болници в осем големи региона на страната – Пловдив, Габрово, Стара Загора, Благоевград, Варна, Бургас, Видин и Русе.

  ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

  Сподели в социалните мрежи:
  Jooble : Работа в град Видин

  Обяви от Видин, региона и света

  error: Прочети повече на www.vidinvest.com
  placeholder