Вотът на недоверие ще бъде гласуван утре

Вотът на недоверие ще бъде гласуван утре

На извънредно заседание утре от 11 ч. ще бъде гласуван вотът на недоверие към правителството на Бойко Борисов. Темата е провал на политиките за справяне с корупцията.

Освен БСП и ДПС не се очертава друга политическа сила, която да подкрепи искането за оставка на кабинета. Така по всяка вероятност вотът ще бъде неуспешен.
Въпреки че не липсваха остри реплики и всеобща превъзбуда в пленарната зала, днешният дебат по вота на недоверие премина вяло. Около 2 часа управляващи и опозиция изтъкваха тезите си „за“ и „против“ оставката на кабинета. От БСП изброиха някои от последните скандали в държавата, като споменаха и протестите на гражданите. От ГЕРБ обаче бяха категорични, че левицата няма право да говори за корупция, като се има предвид, че преди години именно нейният лидер Корнелия Нинова е напуснала министерски пост заради съмнения за корупция. Управляващите бяха и категорични, че БСП не е готова да поеме управлението, а и няма моралното право. Социалистите бяха предупредени да не се залъгват с протестите, защото не са желани от хората на улицата.

Източник:Novini.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder