Премиерът Борисов на работно посещение във Враца, ще бъдат осигурени средства за ремонта на бул. „Европа“ (Видео+Снимки)

Премиерът Борисов на работно посещение във Враца, ще бъдат осигурени средства за ремонта на бул. „Европа“ (Видео+Снимки)

Премиерът Борисов посети обновената волейболна зала и завода на МД Електорник – ще бъдат осигурени средства за ремонта на бул. „Европа“, съобщиха от пресцентъра на областния град.

Най-лесно е да направиш провокация. Трудното да е построиш път, да докараш инвеститори, да се открият работни места, да се вдигне стандартът на живот. Във Враца бяха изцяло реконструирани залите за волейбол и лека атлетика, направиха се тренировъчни игрища и модерно осветление на стадиона, изградени са най-модерните заводи и пречиствателна станция, санирани са жилищни сгради, ремонтирани са основните пътни артерии на града, както и училищата и детските градини. Със завършването на пътя Ботевград – Мездра съм сигурен, че инвеститорският интерес към региона ще стане още по-голям.

Gepostet von Boyko Borissov am Montag, 27. Juli 2020

За последните 4 години са инвестирани близо 40 млн. лв. за възстановяване на ключови булеварди и пътни артерии във Враца, като средствата са от постановления на Министерски съвет, Агенция „Пътна инфраструктура“ и европейски проекти. Обновената пътна инфраструктура позволи реализирането на големи проекти от чуждестранни инвеститори, в чиито производствени бази ще работят над 1500 врачани. Същевременно продължава обновяването на спортните бази и модернизирането на обществения транспорт. Това са част от акцентите, които кметът Калин Каменов представи на министър-председателя Бойко Борисов, в рамките на работно посещение във Враца.
Премиерът посети напълно обновената волейболна зала, която е реконструирана с осигурените от Министерски съвет 1 200 000 лв. Кметът Каменов заяви, че от едно хале, в изключително лошо експлоатационно състояние и без условия за спорт, в момента Враца има модерна, енергийноефектвна зала, където да се провеждат големи волейболни турнири и състезания на национално ниво.
При посещението на новоизградената производствена база на немската компания – МД Електорник, изпълнителният-директор на завода Борян Борисов бе категоричен, че това е един от най-модерните заводи в цяла Северна България. Министър-председателят Борисов коментира, че до дни ще бъдат осигурени средства от държавата за цялостния ремонт на бул. „Европа“ – връзката между ж.к. „Сениче“ и кв. „Кулата“.
В рамките на работната среща, кметът Калин Каменов представи на Борисов текущите инвестиционни проекти на местната администрация, сред които – модернизацията на градския транспорт, чиято стойност е близо 26 млн. лв., завършването на последния етап от проекта за Воден цикъл, както и предстоящите инфраструктурни проекти.
На посещението на премиера във Враца присъства и министърът на регионалното развитие Петя Аврамова, която представи дейностите по изграждането на скоростния път Ботевград-Мездра. Регионалният министър заяви, че благодарение на добрата работа между местната и изпълнителната власт, градът се развива и се превръща в лидер при реализирането на чуждестранни инвестиции.


Снимки:Община Враца

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder