33 600 лева са отпуснати за изготвяне на проектна документация на част от „Крепостни стени на турското кале“

33 600 лева са отпуснати за изготвяне на проектна документация на част от „Крепостни стени на турското кале“

Министерството на културата одобри финансово искане на Областна администрация Видин за проект „Изготвяне на проектна документация за консервация, реставрация и аварийно укрепване на част от „Крепостни стени на турското кале“ – висока тераса, ниска тераса и подход, съобщиха от Областната администрация.

Средствата, предвидени по бюджетна програма 1: „Опазване на недвижимото културно наследство“, са в размер на 33 600 лева.
Мотивите на областния управител Момчил Станков за осъществяване на проекта са свързани с отрицателната оценка за настоящото състояние на обекта и спешната необходимост от предприемане на съответните стъпки с оглед запазването му, предвид неговата културно-историческа значимост.
Изготвянето на проектна документация за консервация и реставрация на обекта е задължителна предпоставка за осигуряване на финансиране и предприемане на конкретни действия по възстановяване, опазване и безопасна експлоатация. Времетраенето и срокът за изпълнение на проекта са с продължителност 7 месеца.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder