Турнирът „Старата пушка“ се проведе за поредна година в Берковица(Снимки)

Турнирът „Старата пушка“ се проведе за поредна година в Берковица(Снимки)

За седма поредна година в град Берковица, по случай 126 години от създаването на СЛРД „Сокол“ гр. Берковица и 125 години от издаването на първото ловно списание „Ловецъ“ (1 август 1895 г.), на 1 август се проведе традиционният турнир „Старата пушка“.

На събитието присъстваха приятели, ловци, притежатели и ценители на старинното ловно оръжие и за поредна година затвърдиха традициите, единството и приемствеността в ловната организация, съобщават от местната администрация. Събитието се организира с подкрепата на Община Берковица.
29-годишният Николай Кръстев спечели традиционния турнир. Негови подгласници станаха Анатоли Младенов от дружината в с. Драганица, студентката от ЛСУ Яна Григорова и ветеранът Савчо Върбанов от ЛРД-Замфирово. По традиция в турнира „Старата пушка“ участваха само ловни оръжия, произведени преди поне 50 години. Участниците и гостите имаха възможност да разгледат около двадесет ретро пушки. Стартът на надпреварата бе даден от 72-годишния ветеран Иван Тодоров с белгийска пушка „Янсен“ от 30-те години на миналия век, която е била състезателно оръжие на ловното дружество в гр. Русе.
Тази година берковските ловци посветиха своя ревю-спектакъл на 125-годишнината на сп. „Лов и риболов“ (наследник на „Ловецъ“). Победителят в турнира спечели едногодишен абонамент за списанието, а подгласниците му получиха броеве със статии за исторически ловни оръжия, чийто автор е ловният специалист на сдружението и организатор на състезанието Стоян Ангелов.

Снимки:община Берковица

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder