Германия въвежда задължителни тестове за Covid-19 за пристигащи от високорискови райони

Германия въвежда задължителни тестове за Covid-19 за пристигащи от високорискови райони

Германия съобщи, че ще въведе задължителни тестове за коронавирус за пристигащи от високорискови райони, след като страната регистрира най-високия си ежедневен брой новозаразени от три месеца, предаде ДПА.

От събота всички завръщащи се от високорискови райони задължително ще бъдат тествани на пристигане в Германия, заяви здравният министър Йенс Шпан.

Досега отделните германски провинции можеха да поискат от пристигащите от високорискови райони да се подложат на 14-дневна карантина, но тестването беше доброволно.

От миналата събота на всички пристигащи в Германия международни пътници се предлага безплатен доброволен тест.

Според критици въвеждането на задължителни тестове на национално ниво нарушава личните свободи.

В момента Германия смята за високорискови райони Люксембург и три испански провинции – Арагон, Каталуния и Навара. Критерият е да има над 50 нови случая на заразяване на 100 000 жители за последните 7 дни.

Германският институт „Роберт Кох“ днес съобщи за нови 1045 заразени за последните 24 часа. Този показател надхвърля 1000 души за пръв път от 7 май.

Общият брой заразени с коронавирус в Германия е 213 067 души, а починалите са 9175. Индексът на възпроизвеждане на вируса е спаднал от 1,02 на 0,9.

Източник:Novini.bg

Сподели в социалните мрежи:
Тагове:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder