Премахнаха палатковия лагер в София, отпушиха ключовия „Орлов мост“

Премахнаха палатковия лагер в София, отпушиха ключовия „Орлов мост“

Движението в центъра на София вече е отпушено след премахването на палатковия лагер на „Орлов мост“. Обстановката е спокойна, но има засилено полицейско присъствие.

Шофьорите вече изпитват облекчение, че нормалното движение е възстановено след седмица на блокада. Колите от градския транспорт също вече преминават през „Орлов мост“, досега те бяха с промени маршрути и се движеха заобиколно. Граждани входиха в Столичната община и подписка против блокадите.

Освен че вдигнаха палатките на протестиращите, от МВР премахнаха и буса на „Системата ни убива“, който бе паркиран от майките на деца с увреждания.

Цялата акция на МВР за прекратяване на палатковите блокади се проведе в 4 ч. сутринта. От полицията дадоха подробна информация за операцията, като разпространиха и видеокадри.
Освен на „Орлов мост“ бяха прекратени и блокадите в другите ключови места на столицата, сред които и това на „триъгълника на властта“.

Днес се очаква 30-ия ден на протестите. Недоволни граждани ще се съберат отново пред Министерския съвет.

Демонстрации се готвят и в други части на страната. Основните искания остават непроменени – оставка на правителството, оттеглянето на главния прокурор и смяна на политическата система. Чуват се и призиви за свикването на Велико народно събрание, което да доведе и до промяна в съседната система.
Новината от вчера обаче е, че правителството е готово да изкара мандата си с премиер Бойко Борисов. Въпреки че на Националната конференция на ГЕРБ Борисов загатна за варианта да се оттегли от поста, но съставът на кабинета да се запази, засега това не е прието от Коалиционния съвет.

Източник:Novini.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder