Нов вид измама в Югоизточна България

Нов вид измама в Югоизточна България

Разпространяват се фалшиви имейли, от името на енергодружеството „EVN“ в Югоизточна България. От името на компанията са сигнализирали за измамата, клиенти на дружеството, те са получили писма на електронните си пощи с искане за плащане на суми, информира Нова телевизия. 

Десетина са засегнатите от близо 1,5 милиона абонати, на енергодружеството, в Югоизточна България.

„През изминалата седмица получихме сигнали от някои наши клиенти за получен мейл за превод на сума за електроенергия. Става дума за фалшив мейл, изпратен от името на компанията. Категорично искам да информирам, че такива мейли не сме изпращали.”, обясни главният експерт в отдел „Комуникации“ към „EVN” България Крум Косев. 

Неговият съвет към клиентите, е да не отварят подобни съобщения и да ги изтриват. Ако клиентът е заявил желание, от дружеството изпращат мейл. 

„При по-внимателен прочит на фалшивите мейли, всеки клиент може да разбере, че става въпрос за спам. Най-лесно това става чрез проверка на подателя на мейла. Освен това в съдържанието на мейла няма задължителните реквизити, които посочваме на потребителя, както и официалните контакти на дружеството”, обясни още Косев.

Оказва се, че това е прецедент за енергийната компания. Досега те не са регистрирали подобен вид измами.

 

Екип: Видин Вест

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder