С изложба завърши традиционният пленер в Слатина (Снимки)

С изложба завърши традиционният пленер в Слатина (Снимки)

С изложба на 9 август бе закрит пленерът по дървопластика и живопис в берковското село Слатина. Това е деветото издание на културното събитие, което се организира от местния резбар Найден Кирилов и синовете му Атанас и Кирил. Пленерът е част от културния календар на Община Берковица, информират от пресслужбата й.

В рамките на една седмица скулптори и живописци твориха, вдъхновени от красивата природа на селото. Тази година участваха скулпторите Катерина Бурова и Красимир Кръстев, художниците Емилия Върбанова, Георги Паунов – Паунец, Румен Атанасов, Любомил Драганов – преподавател в Художествената академия, Дебора Георгиев, Инна Георгиева и домакинът Найден Кирилов. Работите им са плод на вдъхновението и огромния им талант. Изложбата съвпадна и с още един празник – рожденият ден на организатора Найден Кирилов, който получи картина, нарисувана от всички участници в пленера. С много чувство и сълзи в очите, той благодари на всички допринесли за успеха на това вълнуващо събитие. В благодарствен адрес към Кмета на Община Берковица Димитранка Каменова, той изразява своята признателност за подкрепата, оказана от Община Берковица.
Сред гостите на празника бе проф. Галилей Симеонов – един много талантлив художник, автор на един от най-добрите портрети на Васил Левски. Наричат го последният жив класик, който тази година навърши 90 години и е съученик на Радичков.
Музикален поздрав за всички присъстващи поднесоха женска певческа група към читалището в село Слатина.


Снимки:община Берковица

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder