С 540 хил. лева ремонтираха четири улици в Монтана

С 540 хил. лева ремонтираха четири улици в Монтана

Големите предизвикателства пред основния ремонт на улиците в Монтана тази година са допълнителните дейност, които трябва да бъдат извършени в прилежащите райони, заяви кметът Златко Живков. Днес той представи завършената реконструкция на улица „Неофит Бозвели” и я определи като сложна за изпълнение, съобщават от местната администрация.

В протежение на дължината й от 720 метра строителите не са разполагали с ясна информация за съществуващия подземен кадастър. Оказва се, че под „Неофит Бозвели” преминават три водопровода, включително този, които захранва централните фонтани на Монтана с вода от язовир Огоста. Извършена е подмяна и на 100 метра от канализационната мрежа, както и десетки допълнителни подобрения. На улицата се намират две професионални гимназии и една детска градина. По протежение на цялото разстояние са изградени нови тротоари с предпазни парапети, 2 повдигнати пешеходни пътеки. В района са направени паркинги. Предстои да бъде построена подпорна стена в двора на детската градина. Всяка седмица се косят зелените площи в кварталните градинки и междублоковите пространства.

Заедно с улица „ Неофит Бозвели” е завършен и основният ремонт на три по-малки улици, в зоната на жандармерията. Това са „Граф Игнатиев”, „Братя Миладинови” и „Гривица”. Инвестицията общо за четирите улици е 540 хиляди лева, уточни Живков.

Той заяви, че вече е приключена и годишната задача за текущ ремонт. За него бяха определени 324 хиляди лева в бюджета. Средствата са изразходвани за ремонти на асфалтова настилка основно в ж-к „Младост”, където предстой мащабна реконструкция, с изцяло нов проект на бул. „Арнолди”.

До края на месеца трябва да бъде направен и основният ремонт на ул. „Вапцаров”, която е подход към три квартала – „Пъстрина”, „Изгрев” и „Мала Кутловица”.

Снимка:община Монтана

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder