Фонтанът край Розариума в Крайдунавския парк заработи (Снимки)

Фонтанът край Розариума в Крайдунавския парк заработи (Снимки)

След отстраняване на повредата в съоръжението, от днес то вече радва посетителите в тази част на видинския парк, информират от община Видин.

Фонтанът не само допълва красивата гледка, но и носи прохлада в горещото време. Мястото, където се намира, е предпочитано от видинчани за разходка и развлечения. Тук община Видин провежда редица културни, туристически и спортни събития през летните месеци. Преди броени дни в това пространство, на фона на средновековната крепост „Баба Вида“ се събраха хиляди участници и зрители в рамките на четвъртото издание на Ретро парада и на първия Summer Vibes Festival Vidin 2020.
Поддържането и облагородяването на Крайдунавския парк е сред приоритетните дейности. Наскоро беше почистена от растителността и крепостната стена от Телеграф капия до „Баба Вида“, припомнят от общината. Редовно се окосяват зелените площи и градината има приветлив вид. Тя е от най-ценните богатства на Видин и в нея се намират привлекателни за туристите популярни исторически забележителности.


Снимки:община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder