Видин с нова арт придобивка

Видин с нова арт придобивка

Творба на талантливи видински художници „оживява“ на стената на читалище „Цвят“

Деветото издание на фестивала на изкуствата „Дунавски вълни“, който се организира от Община Видин, продължава. В рамките на културното събитие двама студенти от Националната художествена академия рисуват на стената на читалище „Цвят“. Светослав Нинов и Анна Користашевская, които са родом от Видин, украсиха града със своята творба. Дизайнът символизира Видин, темата е вдъхновена от името на фестивала – „Дунавски вълни“.
„Мястото е специално избрано, за да може творбата да се забелязва от многото преминаващи и за да краси тази част на града“, сподели Светослав.
Талантливите млади хора рисуват с ацетонови спрейове, които са подходящи за използване на външни повърхности, тъй като са устойчиви на влиянието на метеорологичните условия. Светослав и Анна работят от няколко дни, но творческият процес е започнал от по-рано.
„Реално сме започнали преди доста време, като се започна със скици, които може би са над 100. Доста сме експериментирали и импровизирали „, разказа Анна.
„Записах се да уча графика, но изкуството като цяло е това което ме влече“, каза Светослав, който ще бъде първа година студент в Националната художествената академия. Тази година Анна ще започне четвърти курс, иска след завършването си да продължи да се занимава с изкуство и се надява да намери реализация във Видин. Двамата творци са готови да се включат и в други подобни инициативи, ако такива се реализират в бъдеще във Видин. Защото, според тях, това изкуство обогатява града, носи настроение и радост за хората, отворени към новото.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder