В модерна достъпна сграда в Ружинци ще бъдат събрани всички услуги за населението

В модерна достъпна сграда в Ружинци ще бъдат събрани всички услуги за населението

На своя финал е ремонтът на сградата на бившия пансион в с. Ружинци. Там в бъдеще ще се помещават лекарят, двама зъболекари, бюрото по труда, социалните служби, общинската служба по земеделие и гори. Така на едно място ще са събрани всички услуги, необходими на населението, като ще е осигурена и необходимата достъпна среда за възрастни хора и за лица с увреждания.

Това заяви пред журналисти кметът на община Ружинци Александър Александров. Той разказа, че в момента всички тези институции се помещават в друга сграда – на бившата поликлиника, която е на два етажа и не е пригодена за достъп на трудноподвижни хора и инвалиди. Поради тази причина е взето решение да бъде ремонтиран бившият пансион. „Пансионът е на един етаж, ще бъде направена и една малка рампа за инвалиди“, уточни Александров. По думите му, сградата е емблематична като архитектура, заради кулата която има там. Идеята на кмета е да я превърн
ат в часовникова кула. „Ако всичко е нормално и се свърши до края на месец август с този обект, поетапно хората ще бъдат преместени в обновената сграда“, посочи кметът.
Той обясни, че общинското ръководство има планове и за сградата на бившата поликлиника – вероятно още през август ще стартира нейното саниране. „Тя ще бъде преустроена в „Център за настаняване от семеен тип“, обясни кметът на Ружинци. Той коментира, че може на някои хора да им се стори странно да има ЦНСТ непосредствено до мястото, където скоро ще бъде изграден красив нов парк – кметът на Ружинци обаче е категоричен, че няма нищо по-естествено от това, защото потребителите на бъдещия център от семеен тип трябва да бъдат социализирани. „Те трябва да имат възможност да посещават парка с придружителите, да седят на сянка сред природата, ще им бъде много приятно“, отбеляза Александров.
„Със завършването на тези обекти, ние ще завършим с благоустройството на центъра на община Ружинци и на с. Ружинци, защото това са вече реновирани, ремонтирани сгради, пребоядисани, добра е инфраструктура в района. Така ще имаме един много по-привлекателен център“, подчерта кметът Александров.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder