Фестивал на „Българското кино“ се провежда в Ружинци

Фестивал на „Българското кино“ се провежда в Ружинци

От 11 август в Ружинци започна фестивал на „Българското кино“, който ще се проведе в рамките на 5 дни. Входът за посетителите е безплатен. „Идеята на фестивала е да се покрие липсата на културни изяви в общината, поради липсата на събори“, заяви пред журналисти кметът на Ружинци Александър Александров.

Той допълни, че ще се опитат да задоволят културните потребности на млади и стари, чрез фестивала на „Българското кино“. „Имаме нужда, имаме необходимост да подкрепяме българските актьори, българските сценаристи, българското кино и театър, категоричен беше кметът. Според него, това са хората, които дават живот, вдъхновяват и ни дават друга култура.
„По-този начин ще задържаме младите, пък защо и не да се връщат тук да живеят при нас, при една по-добра среда, каквато създадохме през последните години“, подчерта Александров.

Фестивалът започна в село Дреновец, с представяне на филма „Летовници“, а специален гост беше актьорът Любен Чаталов. Прожекции на различни филми ще има и в селата Ружинци, Бело поле и Гюргич.
Днес (12 август) от 17 часа в читалището в Ружинци ще бъде прожектиран филмът „Легендата на Оз: Завръщането на Дороти“, а от 21 часа ще започне филмът „Революция Х“, който ще бъде прожектиран на открито. В четвъртък прожекциите ще са в село Бело поле – от 17 часа в салона на читалище „Искра – 2007“ ще бъде представена детската анимация „Героите на Джунглата“, а от 21 часа на открито ще е филмът „Дъвка за балончета“. В петък от 17 часа в салона на читалище „Христо Ботев – 1926“ в Дреновец ще може да бъде гледана детската анимация „Робинзон Крузо“, а от 21 часа на открито ще е филмът „Съдилището“. Последният фестивален ден ще е в село Гюргич – в събота от 21 часа пред сградата на читалището ще бъде представен филмът „Завръщане“.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder