Изложба за Леонардо да Винчи представят във Видин (Видео)

Изложба за Леонардо да Винчи представят във Видин (Видео)

Изложбата „Леонардо – благородният гений“ гостува в Художествена галерия „Никола Петров“ във Видин.

Експозицията, посветена на 500-годишнината от смъртта на Леонардо да Винчи, е подготвена от Негово Превъзходителство Стефано Балди – посланик на Италия в България, и се организира със съдействието на Италианския културен институт в София и Почетното консулство на Италия в град Варна.

Официалното откриване на изложбата направи заместник-кметът на община Видин Борислава Борисова. „За мен е чест да открия изложбата, посветена на 500-годишнината от смъртта на Леонардо Да Винчи, един от най-великите хора на човечеството. Благодаря на Италианското посолство, Видин да бъде домакин на тази престижна културна проява!“, каза заместник-кметът Борислава Борисова. Тя благодари на Художествената галерия и на Регионалния исторически музей, че са се отзовали на предложението да представят забележителната изложба.

Богдан Александров, ръководител на галерията, представи експозицията от 14 винилни пана с изображения, придружени с текстове на български и италиански език: „Подредихме изложбата от дясно на ляво – по начина, по който Леонардо е водел своите записки, или иначе казано е записал своите прозрения“

На откриването присъстваха и доброволците, участвали в деветото издание на Фестивала на изкуствата „Дунавски вълни“.

Експозицията ще остане в галерията в града до 28 август, където всички любители на изкуството, ще могат да я разгледат.

 

 

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder