Общинският съвет по наркотичните вещества обучи социални работници във Видин

Общинският съвет по наркотичните вещества обучи социални работници във Видин

Общинският съвет по наркотичните вещества проведе обучение на социални работници от Видин, Брегово и Белоградчик, имащо за цел да се повиши информираността им по проблема за употребата на психоактивни вещества сред младите хора. По-специално психолозите от Общинския съвет по наркотични вещества се спряха на употребата на марихуана и на наргилета, които са особено популярни сред младежите.

За наргилетата и вредата от тях разказа психоложката Велислава Цанкова: „Истината е, че в наргилетата може да се употребява всичко. Искаме да покажем на хората, че това е вредно толкова колкото и тютюневите цигари, и толкова колкото и другите наркотици“.

Според Велислава Цанкова, ролята на социалните работници е важна: „Те, в своята работа, се сблъскват с лица, които употребяват такива вещества, така че е желателно да бъдат информирани, да знаят какво е въздействието, и съответно какви могат да са рисковете за околните.“

В рамките на обучението бяха представени презентации за риска от употребата на марихуана и наргилета, след което беше проведена дискусионна игра.

Това е началото на серия обучения, които Общинският съвет по наркотични вещества планира да проведе, обясни Велислава Цанкова. Тя допълни, че в следващите събития от цикъла ще бъдат включени педагогическите съветници и училищните психолози, ще бъде организирано обучение и за медицинските специалисти в училищата, както и за училищните охранители.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder