Безплатен куклен спектакъл за видинските деца

Безплатен куклен спектакъл за видинските деца

Представлението „Дядовата ръкавичка“ на Държавен куклен театър – Видин се игра вчера на откритата сцена при Художествената галерия „Никола Петров“.

То е подарък от Общината за най-малките почитатели на кукленото изкуство. Идеята да се предостави възможност на повече деца да посетят такова представление в условията на извънредната обстановка, е на кмета на Видин д-р Цветан Ценков, информират от общината. Тя е в отговор на обещаните безплатни културни ваучери, които да се използват за посещение на театър, кино и др. от децата. Много малчугани, заедно с родителите си дойдоха в Крайдунавския парк, за да присъстват на постановката.

Сред публиката бяха заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова и директорът на културния институт Павлинка Трифонова.

В моноспектакъла играе Маргарита Костова, която е номинирана в категорията “Постижение в кукленото изкуство”, Икар 2020 за ролите си. Сценарият и режисурата са на Мая и Митко Димитрови, сценографията и куклите са дело на Миглена Методиева и Георги Славков, а автор на музиката е Петко Манчев.

Снимки:община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder