Детска площадка разкраси брега на река Огоста

Детска площадка разкраси брега на река Огоста

Приказна детска площадка направиха будни граждани край брега на река Огоста,съобщават от община Монтана.
В работата участваха и деца. Днес кметът на Монтана Златко Живков се срещна с хората, поздрави ги за инициативата, а на малчуганите подари сладолед.

Благоустроеният квартал се намира между икономическата гимназия, река Огоста, ветеринарната лечебница и ж-п линията в града. Преди няколко дни приключи основният ремонт на 3 от улиците в района. Така вече всичките пет са като нови. Подменена е изцяло водопроводната мрежа, направени са нови тротоари.

Ирина и Мария са в основата на идеята да бъде направена детска площадка, на брега на реката. Двете млади жени живеят в квартала откакто се помнят. „Искахме да направим нещо повече за днешните деца, казва Ирина. Вярвам, че когато някой вложи усилие в нещо, след това го пази и затова включихме и децата, допълва тя.

Два месеца се трудила сговорната дружина за да си направи пиратски кораб, лебед, гъбка, колкото дърво с пълзящи охлюви по него, люлки, пясъчник и пейки. Входът към площадката е цветна арка, а от днес сред игрушките растат и малки кипариси. Екипите от общинското предприятие „Чистота” са окосили храстите и тревата до реката.

В района на квартала освен жилищни домове има и три служби на Агенцията за безопасност на храните. Ежедневно ги посещават десетки хора не само от Монтана, а и от целия регион. Д-р Герго Гергов – директор на регионалната дирекция на АБХ благодари на кмета за обновяването на инфраструктурата и създаването на добри условия на труд на хората.

За безопасната игра на децата се погрижи и д-р Тотка Вътова – директор на фирма за дезинфекция и контрол на вредителите „Килъри”. Тя осигури едно безплатно обработване на площадката с препарати против кърлежи и бълхи.

Снимки:община Монтана

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder