Спипаха лихвар и наркодилър във Врачанско, задържани са общо 11 души по време на спецакция

Спипаха лихвар и наркодилър във Врачанско, задържани са общо 11 души по време на спецакция

11 души са задържани при специализирана полицейска операция на територията на община Враца.
Иззети са голяма сума пари и документи, свързани с лихварска дейност, както и кокаин и канабисови растения.

Специализираната полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност се проведе на 21 август от служители на ОДМВР – Враца с участието на ЗЖУ “Жандармерия“ – Монтана, под надзора на окръжната прокуратура. В хода на действията са извършени проверки на физически лица, частни адреси и моторни превозни средства във Враца и селата Мраморен, Нефела, Осен, Краводер, Баница.

В частен дом в село Нефела, обитаван от криминално проявен, са намерени и иззети 31 хил. лева и 800 евро, талони на автомобили, незаконно притежавано оръжие (два пистолета и боеприпаси), множество документи – запис на заповед, договори за покупко-продажба на автомобили, тефтерче с имена, дебитни карти и др. По първоначални данни, собственикът на имота се е занимавал с лихварска дейност.

В дворно място на частен имот в село Мраморен проверяващите открили 42 канабисови растения с височина около 150 см, с общо тегло листна маса около 3 килограма.

При обиск на мъж във Враца са иззети 12 пакетчета, съдържащи кокаин. При последвали процесуални действия в жилището му са намерени още сгъвки с кокаин и канабис, както и електронна везна.

В рамките на операцията са извършени проверки на 148 лица, 14 адреса и 89 МПС. Образувани са 3 досъдебни и едно бързо производство, съставени са осем акта и 29 фиша по Закона за движение по пътищата. Като съпричастни към извършване на различни по вид престъпления, за срок до 24 часа, са задържани 11 души.

Снимки:МВР

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder