Топ вести
Борисов инспектира отсечката Видин-Монтана при Макреш, след това посети Видин (Видео/Снимки)

Борисов инспектира отсечката Видин-Монтана при Макреш, след това посети Видин (Видео/Снимки)

Процесът е необратим. Работи се усилено. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който е на инспекция с джипа на новия път между Видин и Монтана при село Макреш.

Gepostet von Boyko Borissov am Montag, 31. August 2020

„За хората, които пътуват към Видин, пътят Ботевград-Мездра е най-тежкият участък“, разкри министър-председателят.

Бойко Борисов припомни, че от ЕС са отпуснати 250 млн. лв. за Северозападна България с последната финансова рамка. Припомняме, че през август кабинетът отпусна 379 млн. лева за модернизацията на близо 69 км от пътя Видин-Ботевград между пътния възел „Макреш“ и обходния път на гр. Монтана.

Зам.-регионалният министър Николай Нанков и премиерът изразиха увереност, че участъкът ще е готов преди зимата.

„Навсякъде са тунели и мостове, при всяко населено място трябва да се направят отклонения. Първият проект при Ботевград-Мездра го бяха направили с кръгови, представете си тези тирове как ще минават“, коментира Борисов и допълни, че именно затова са решили да променят проекта.

„Още със започване на новия път Ботевград-Мездра са се заявили изграждането на два нови завода“, разкри Бойко Борисов.

„Почти целият път от Видин до Ботевград ще е с параметри на магистрала, само участъкът между Мездра и Ботевград ще е скоростен път“, каза Николай Нанков.

Премиерът допълни, че са направени магистралите „Тракия“, „Люлин“, магистрала „Европа“, след това и „Струма“.

„Светът е в най-тежката си икономическа криза. В България това не се усеща, защото мерките са най-леки. Правителството подпомага микро, малки и средни предприятия“, категоричен бе Бойко Борисов.

По време на инспекцията на пътя Борисов през цялото време в джипа беше и Росица Кирова бивш общински съветник на НДСВ и координатор на партията на Слави. След като приключиха с инспекцията премиерът задно с Росица дойдоха до Видин за да изпият по кафе в крайдунавския парк. Не се знае дали ще се срещне с кмета д-р Цветан Ценков. Наш екип се свърза с Общината, но от там отговориха, че нямат информация за официялна среща между премиера и кмена на Видин.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder