Фестивал на рибата и виното в село Кошава(Снимки)

Фестивал на рибата и виното в село Кошава(Снимки)

Първото издание се проведе на брега на река Дунав, в местността „Рибарите”, съобщават от Община Видин. То се организира от кметството в Кошава и местното читалище „Съзнание-1928”, със съдействието на Община Видин и Общински съвет – Видин и с подкрепата на фирми спонсори.

Гости на фестивала бяха кметът д-р Цветан Ценков, народният представител Владимир Тошев, заместник-кметът Светослав Скорчев, секретарят на Общината Валери Димитров и др. Като участник в конкурса за най-вкусна рибена чорба се включи председателят на Общинския съвет Генади Велков, заедно със свои колеги.
В качеството си на домакин кметският наместник на селото Николай Неофитов поздрави присъстващите, изразявайки радостта си, че толкова много гости са уважили тържеството и благодари на всички, помогнали за подготовката на събитието. Владимир Тошев също приветства и пожела на хората от Кошава този фестивал да се превърне в традиция, в един истински празник.
Д-р Цветан Ценков изказа своето възхищение, като заяви: „Когато човек мисли позитивно, когато иска нещата да се случват в неговото населено място, на брега на тази прекрасна река, те се случват. Този хубав ден е част от общия замисъл да покажем не само на нашия край, да покажем на цяла България как можем, заедно със съседите от Румъния и Сърбия да правим значими събития почти всеки месец, почти всяка седмица. И те ще станат част от нашия културен календар”.
Рибарството и лозарството са отдавна поминък на хората, живеещи в селото. И днес те разчитат на него. Затова и фестивалът е посветен на рибата и виното. Беше приготвена богата кулинарна изложба „Кошавски рибни специалитети”.
За доброто настроение се погрижиха Градският духов оркестър, самодейният състав за автентичен фолклор при читалището в с. Кошава, Ансамбълът за народни песни и танци „Дунав“ и оркестър „Хармония”.
Майсторите на рибена чорба се оказаха еднакво добри и спечелиха всеобщо одобрение, а всички участници в първото издание получиха грамоти.


Снимки:Община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder