Майкъл Форбс: Видин е на кръстопът, близо до Румъния и до р. Дунав, което  е много хубаво за бъдещото ви европейско развитие (Видео)

Майкъл Форбс: Видин е на кръстопът, близо до Румъния и до р. Дунав, което  е много хубаво за бъдещото ви европейско развитие (Видео)

Посланикът на Р. Ирландия Н. Пр. Майкъл Форбс посети Видин на 10 септември. На следващия ден, той откри изложба посветена на ирландския автор Джеймс Джоис, която е подредена в РБ „Михалаки ГеоргиевЍ“ в областния град. Изложбата ще остане в библиотеката до края на месеца.

След откриването на събитието Майкъл Форбс специално пред камерата на „Видин Вест“ разказа за своята визита в града и за впечетленията, с които остава:

„Аз съм много щастлив, че съм тук, надявах се да дойда по-рано с тази изложба през годината, и заради Covid го отложихме и това е първият възможен момент, когато можем да го направим. Това е първият ми път тук и съм много впечатлен и много ми харесва колко е красив града и че е до река Дунав точно. Имах много хубава среща с кмета вчера, имахме разходка из града, видяхме крепостта, видяхме „Синегогата“ и вече планираме да дойдем отново“.

Н. Пр. коментира стратегическото местоположение на града и ползите от членството на страните ни в ЕС.

„Видин е на кръстопът, което е хубаво, защото сте близо до Румъния, а в същото време сте до река Дунав, което е много хубаво за бъдещото ви европейско развитие. Както Ирландия, която е далеч от голямата земя, България също много спечели като част от Европейския съюз. България е само от 13 г., но Ирландия е вече повече от 50 г. член на Европейския съюз, но въпреки това и двете държави сме взимали и ще продължаваме да взимаме и да се развиваме като част от Европейския съюз. И е хубаво, че ЕС има фондове за развитие на малките населени места като Видин, което е едно добро бъдеще“, каза посланик Форбс.

Той допълни, че посещението му във Видин е било много хубаво преживяване, но твърде кратко и вече планира отново да дойде в близко бъдеще.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder