Първокласниците от видинското училище „П.Р.Славейков“ посрещнаха първия учебен ден в национални носии (Снимки)

Първокласниците от видинското училище „П.Р.Славейков“ посрещнаха първия учебен ден в национални носии (Снимки)

Общо 48 са децата в двете паралелки, които за първи път прекрачват училищния праг. В носии бяха облечени и техните учителки, както и ръководството на учебното заведение. На тържеството за откриването на новата 2020/2021 учебна година присъстваха кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков, началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова и заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова.

Д-р Ценков и Веселка Асенова отправиха поздравления към първокласниците и всички ученици, към преподавателите и родителите. Кметът изрази възхищението си от инициативата учениците да облекат красиви народни носии и заяви, че по този начин се съхраняват и уважават традициите. Директорът на СУ „П.Р.Славейков“ Росица Димитрова благодари на Общината и на РУО за подкрепата, която винаги е срещала в лицето на тези институции.

По време на тържеството бяха наградени изявени ученици, с отлични резултати в обучението и високи спортни постижения.

На 15 септември заместник-кметът Борислава Борисова беше гост и в ППМГ „Екзарх Антим I“. Тя поднесе на директора на гимназията Румяна Петрова поздравителен адрес от името на кмета на Общината и пожела „на добър час“ на ученици и учители.
Най-старото видинско училище и Природо-математическата гимназия посрещат новата учебна година с модерна база и прекрасни условия за обучение, след реализирането на проект „Подобряване на състоянието на образователната инфраструктура в град Видин” по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

Заместник-кметът по европейски политики и инвестиции Десислава Тодорова уважи празника в ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“; заместник-кметът по устройство на територията и развитие на инфраструктурата Светослав Скорчев бе гост на тържествата в ОУ „Л. Каравелов“ и СУ „Св.св. Кирил и Методий“, а заместник-кметът по финансово-стопанска дейност, бюджет и икономическо развитие Цветомира Илиева и секретарят на Общината Валери Димитров присъстваха на празника в ОУ „Иван Вазов“.
По случай първия учебен ден всички училища и детски градини получиха поздравителни адреси от кмета на Община Видин. Броят на първокласниците тази година е 370.Снимки:Община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder